Met Turks brood kun je ongelooflijk veel kanten op. Het broodkruim heeft een zachte structuur en leent zich ook goed om te vullen. En dat gaat Weekendkokkie vandaag doen.

Bijzonder broodje

Turks brood is ook een heel goede basis voor bijzondere tosti's. Ons broodje van vandaag is zo bijzonder dat je eigenlijk niet meer van een tosti kunt spreken.

Dit heb je nodig voor 2 personen

½ Turks brood (afbak)
500 gram kipshoarma
3-4 plakken ontbijtspek
1 kuipje smeerkaas sambal
3 verse perziken (of 5-6 halve uit blik)
1 grote tomaat
wokolie
shoarmakruiden
zwarte peper uit de molen
4 eetlepels sweet chilisaus

Tosti-ijzer
Koekenpan

* Verhit 3 eetlepels wokolie in een koekenpan en bak het shoarmavlees gaar. Af en toe roeren.
* Snij ondertussen de tomaat in plakken.
* Schil de perziken, halveer ze en verwijder de pit. Snij de helften in dikke schijven en/of stukjes. Gebruik je perziken uit blik, snij die dan in dikke plakken.
* Snij het brood doormidden. Je kunt de andere helft van het brood invriezen en op een ander moment afbakken.


* Snij het halve brood overlangs doormidden.

* Smeer het hele kuipje smeerkaas over de twee broodhelften en bestrooi heel licht met shoarmakruiden.

* Als het vlees gaar en bruin is, haal het dan uit de pan.
* Doe 1 eetlepel wokolie bij het achtergebleven vet en bak de plakjes ontbijtspek op hoog vuur aan beide zijden bruin. Haal uit de pan.
* Bak op hoog vuur de plakken tomaat in het achtergebleven vet.
* Bestrooi de tomaat met wat shoarmakruiden en wat zwarte peper.
* Haal de tomaat uit de pan.
* Bak in het achtergebleven vet de perzik op hoog vuur. Roer voorzichtig om en om totdat het gaat bruinen. Bestrooi de perzik met een klein beetje shoarmakruiden en zwarte peper.
* Verwarm ondertussen je tosti-ijzer.
* Als de perzik voldoende bruin is, haal het dan uit de pan.

* Bouw je tosti op: leg op één helft de plakjes ontbijtspek op de smeerkaas.
* Leg daar vervolgens de perzikstukjes, de tomatenplakken, en het shoarmavlees op.
* Verdeel ongeveer 4 eetlepels chilisaus over het vlees.

* Dek af met de andere broodhelft en druk voorzichtig wat aan.
* Leg je tosti op het tosti-ijzer en laat het bakken tot het brood lekker knapperig is.

Wij zijn nu even niet bereikbaar.